Trekke om møbler – puffer får sebramønster

Jeg er ikke så glad i å kjøpe nye møbler, men jeg liker å fikse på gamle/brukte møbler. Jeg kom over to formfine puffer, men jeg likte ikke det sennepsgule stoffet de var trukket i. Å trekke om møbler er lett, så lenge formene er enkle.

Slik så puffene ut da jeg fikk tak i dem:

Puff med blomstermønster
Når man skal trekke om møbler er det greit å starte med noe enkelt.

Puffene har stått på vent i et år. Jeg har sirklet rundt dem som Gollum, men har ikke klart å bestemme meg for hvilket stoff jeg skulle trekke dem om i. Men nå trenger jeg puffene til en styling, så nå kunne jeg ikke utsette det lenger.

Da var det bare å gyve løs, og fjerne stifter og stoff. Når man skal trekke om møbler er det fint å ha egnet verktøy. Stiftefjerneren hadde jeg ikke klart meg uten.

Stiftefjerner trengs når man skal trekke om møbler
Jeg bruker en stiftefjerner til å vippe løs stiftene, og en liten tang til å dra dem ut.

Å trekke om puffene var superenkelt, jeg skjønner ikke hva jeg var så redd for. Jeg brukte det gamle stoffet som mal, og da var det lett å få riktig størrelse på det nye trekket. Jeg spratt opp det gamle trekket i alle sømmer, la det over det nye stoffet, og klippet ut stykkene. Jeg sydde med overlock rundt alle kantene. Så sydde jeg stykkene sammen, og lagde en ekstra pyntesøm langs hver søm. Og voilà – slik ble puffene da de var ferdige:

Puffer med sebramønster
Brunt og lys beige sebramønster.

Jeg hadde sebrastoffet liggende fra før, og endelig hadde jeg noe å bruke det til.

Sebrastoffet fant jeg på https://www.stoffogstil.no/

Puff med sebrastoff
Fargene her er mer naturtro enn på forrige bilde.
Puff
En puff ferdig!
Nærbilde av puff med sebramønster
En turkis tag i sømmen er musis kjennemerke.

Puffene er mine nye elsklinger, jeg er veldig fornøyd med resultatet! Både sebra- og leopardmønster passer inn i det meste av interiør. Så lenge man ikke har for mye av det, er det både morsomt og classy.

To puffer med sebramønster
Slik ser puffene ut i gangen hjemme.

Takk for at du leser bloggen – Hakuna matata!

24 Shares

Én kommentar til «Trekke om møbler – puffer får sebramønster»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *